sportkinesitherapie

Binnen de sportkinesitherapie leggen we de focus op het behandelen van sportblessures, anderzijds op het voorkomen ervan. Wij begrijpen wat er tijdens het sporten gebeurt en begeleiden je met je herstel door middel van een revalidatieplan op maat van jouw lichaam.

We maken een analyse van jouw sport en jouw verwachtingen voor de toekomst. Op basis hiervan maken we een oefenprogramma waarbij we de relevante spiergroepen willen aanspreken. Daarnaast proberen we ook je fysische eigenschappen in kaart te brengen en deze verder te optimaliseren met als doel om ook in de toekomst nieuwe letsels te gaan vermijden. Binnen de sportkinesitherapie zien we twee onderdelen.

Enerzijds de revalidatie, men biedt zich aan met een letsel en proberen in functie van het letsel en jouw sport proberen we je klachten te verminderen. Samen met de focus op het letsel leggen we ook de focus op jouw lichaam. Maar veel belangrijker wordt het functioneren nadien. Dat brengt ons bij de tweede pijler binnen de sportrevalidatie: de preventie.

Binnen de preventie willen we ons richten om toekomstige letsels te voorkomen. Dit doen we o.a. door middel van screening en inspectie. Uit deze screening zullen we je zwakke punten trachten weg te werken.